21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 1 sklenka
špaldová mouka 1/2 sklenky
kokosový tuk 1/2 sklenky
mléko 1 sklenka
moučkový cukr 1 1/2 sklenky
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně 1/2 sklenky kokosového oleje, půl sklenky špaldové mouky, sklenku polohrubé mouky smíchanou s práškem do pečiva, sklenku mléka, kakao a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a při teplotě 170° pečeme asi 20-25 minut. Korpus necháme vychladnout.

Borůvkový krém:
V míse ušleháme eletrickým šlehačem tři tvarohy s jednou šlehačkou. Přidáme 2 lžíce moučkového cukru a cca 200g borůvek. Společně vše promícháme - můžeme šlehačem, borůvky se rozmělní.
Borůvky můžeme použít čerstvé, kompotované (ty scedíme) nebo mražené - mražené necháme v kastrůlku rozpustit a necháme vychladnout.

Čokoládová poleva:
Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni společně s 30g másla.

Borůvkovým krémem potřeme vychladlý koláč, polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dáme vychladit do lednice.


 


RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...